El racisme a l’esport: condemna de sis mesos de presó i prohibició d’assistir als partits durant set anys

Un aficionat del Wolverhampton Wanderers ha estat condemnat a sis mesos de presó per insults i gestos racistes cap a l’exjugador del Manchester United, Rio Ferdinand. Aquesta condemna, la més severa per abús racista d’un aficionat de futbol al Regne Unit, posa de manifest la gravetat de la situació i la necessitat d’abordar amb contundència el racisme en l’esport.

Els detalls del cas de racisme a l’esport

Jamie Arnold, de 32 anys, va ser declarat culpable de l’acusació de persecució racial greu de manera unànime pel jurat al tribunal de Wolverhampton. L’incident va tenir lloc el 23 de maig de 2021, durant un partit entre el Wolverhampton i el Manchester United, mentre Ferdinand treballava com a comentarista per a la cadena BT Sport.

L’aficionat va realitzar gestos i va proferir insults racistes cap a Ferdinand, marcant un incident lamentable que no només afecta el futbolista, sinó que també impacta en la reputació del Wolverhampton i del futbol en general. L’exjugador Rio Ferdinand va expressar la seva tristesa i ràbia davant de l’incident, destacant la manca de respecte cap a ell, la seva família i tots els involucrats en el futbol.

La condemna de sis mesos de presó, juntament amb la prohibició de set anys per assistir a partits de futbol tant a Anglaterra com a l’estranger, ressalta la gravetat de les accions i envia un missatge clar de què el racisme en l’esport no serà tolerat.

Lluita de l’esport contra el racisme

Les situacions de racisme a l’esport tenen lloc més sovint del que ens agradaria i és necessari que existeixin protocols d’actuació per tal d’evitar i poder fer front a aquestes situacions de forma efectiva. A Wealia defensem un entorn esportiu que reflecteixi els valors d’equitat i respecte on tots i totes puguin participar independentment de raça, gènere o orientació sexual.

Compartir

Relacionados

Contactar
1
💬 + info
Hola 👋