El sindicat Futbolistes ON té dret a un percentatge dels drets de TV

El sindicat Futbolistes ON té dret a un percentatge dels drets de TV

El sindicat de Futbolistes ON ha reclamat un percentatge dels drets de TV al Tribunal Suprem, que els ha reconegut com un agent més i ha confirmat el seu dret a percebre els ingressos corresponents de l’explotació audiovisual.

Origen de la reclamació del percentatge dels drets de TV

La reclamació del percentatge dels drets de televisió per part del sindicat Futbolistes ON té el seu origen en un acord assolit el 2015 entre l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), com únic sindicat del sector en aquell moment, i la Lliga Nacional de Futbol Professional. Aquest acord va establir que l’AFE rebria un 0,5% dels ingressos provinents de l’explotació comercial dels drets audiovisuals de les competicions de futbol a canvi de diverses activitats relacionades amb els futbolistes professionals.

No obstant això, l’arribada del nou sindicat Futbolistes ON el 2018 va plantejar un desafiament a aquest acord. Futbolistes ON va argumentar que, malgrat no existir en el moment de la signatura de l’acord, tenia dret a participar en el repartiment dels fons derivats dels drets audiovisuals. Basant-se en la llibertat sindical i en la necessitat de representació plural en el sector, el sindicat va iniciar una batalla legal.

Aquesta reclamació, doncs, es va sustentar en la voluntat del sindicat Futbolistes ON de ser reconegut com un actor rellevant en l’àmbit del futbol i de garantir que els seus membres tinguessin una representació justa i equitativa en els ingressos generats pel negoci televisiu del futbol. 

El TS estableix que Futbolistes ON té dret a una part dels drets audiovisuals

La decisió del Tribunal Suprem, finalment, ha validat aquesta demanda, assenyalant la necessitat de considerar la representativitat de tots els sindicats en aquest tipus d’acords.

En conseqüència, la patronal del futbol espanyol i l’Associació de Futbolistes Espanyols
(AFE) hauran d’indemnitzar a Futbolistes ON amb la quantitat corresponent a l’aplicació
del 4,06% relatiu a la seva representativitat. l’AFE haurà d’abonar una quantitat específica que
ascendeix a 307.748 euros.

Compartir

Relacionados

Contactar
1
💬 + info
Hola 👋