Els professionals de l’educació física sol·liciten una llei reguladora del seu sector

En una assemblea celebrada a Logronyo, el Colegio Oficial de Licenciados en Educación Física y Ciencias de la Actividad Física ha arribat a una conclusió clau: la necessitat d’una llei reguladora que reconegui el treball dels professionals de l’activitat física com un servei públic. Aquesta regulació també implicaria l’homologació dels plans d’estudis de les universitats espanyoles.

El president del Colegio, Vicente Gambau, va explicar que, malgrat els progressos aconseguits en els últims anys, el procés es troba en un moment crític, dependent d’alguns passos per part del Govern que s’han vist afectats per la situació política actual. Una de les prioritats és l’actualització dels estatuts del col·legi, establerts el 1978, i l’aprovació de la Llei d’Ordenació de la professió de l’Educació Física.

La llei, llargament esperada, té com a objectiu combatre l’intrusisme en el sector i establir clarament els perfils professionals necessaris per exercir diferents activitats dins d’aquest àmbit. Gambau destaca que en l’actualitat hi ha una diversitat de professionals, des de titulats de formació professional fins a universitaris i tècnics de federacions, i cal una regulació que defineixi clarament els seus àmbits d’actuació.

“No es tracta d’expulsar ningú d’aquesta professió. Som partidaris de permetre l’accés a aquells que ja treballen per la seva experiència, però a mitjà termini, volem que qui s’incorpori al sector tingui la qualificació necessària per al que farà”, assenyala Gambau. La idea és establir un marc normatiu que asseguri que cada professional desenvolupi les seves funcions amb la formació adequada.

Un altre objectiu fonamental és la consideració del treball dels professionals de l’Educació Física com una “professió regulada”, la qual cosa els conferiria una consideració semblant a altres professionals, com els sanitaris o els legals, considerats serveis essencials. Aquest reconeixement és clau per a l’homogeneïtzació dels programes d’estudi de les facultats d’Educació Física i aconseguir una posició equiparable amb altres àrees essencials del sector de serveis.

Wealia: la gestoria esportiva de referència

Wealia destaca com la gestoria esportiva de referència a Catalunya, especialitzada en entitats esportives i proporcionant un suport integral als seus clients per assegurar una gestió eficient i en conformitat amb la normativa vigent. Amb un profund coneixement de les novetats en normativa i regulació esportiva, l’equip de Wealia està compromès a oferir el millor assessorament als seus clients.

La gestió eficaç d’entitats esportives requereix una comprensió completa de les lleis i regulacions que governen aquest àmbit. Wealia destaca per estar al dia de tots els canvis legals rellevants i per adaptar-se proactivament a les novetats normatives. Aquesta capacitat de mantenir-se informats i anticipar-se als canvis converteix Wealia en un soci fiable per a les entitats esportives que busquen una gestoria competent.

Des de Wealia seguirem l’evolució de les regulacions sol·licitades pels professionals de l’activitat física i esportiva i aplicarem les lleis i normes necessàries per a preservar el que més valoren els nostres clients: la tranquil·litat.

Compartir

Relacionados

Contactar
1
💬 + info
Hola 👋