jornada per reconèixer i actuar davant la violència sexual en l’esport

Les violencies afecten tant a la infància i adolescència com a joves i persones adultes. S’ha parlat amb especial atenció sobre les violències exercides contra menors d’edat, infants i joves esportistes, perquè son col·lectius d’especial vulnerabilitat.

Durant, la jornada s’ha presentat la guia per a persones adultes “La violència sexual a l’Esport: (Re)conèixer, parlar i actuar”, elaborada i publicada pel Consell Català de l’Esport, que constitueix una eina bàsica i de referència per a la conscienciació, visibilització i elaboració de plans d’actuació que treballen envers la prevenció, la detecció i l’abordatge de la violència sexual en contextos esportius.

Algunes de les accions que s’han dut a terme durant la jornada han estat la presentació de l’Associació Catalana per a la infància Maltractada (ACIM) i la projecció del vídeo “pren partit contra la violència de gènere”. #queNOesquedialvestidor. l’Àrea de Protecció a la Infància de l’Athletic Club, ha presentat el programa Aterpe, el primer que ha impulsat un equip d’elit a l’Estat i que busca el bon tracte i la protecció de la infància a través de la creació d’un espai segur.

La jornada ha estat seguida per membres d’entitats esportives, d’Ajuntaments, de consells esportius, del món universitari, de federacions, de l’àmbit sanitari i educatiu, entre altres.

Font de la notícia: https://esport.gencat.cat/ca/detalls/noticia/nota-jornada-violencia-sexual-esport-lleida
Vídeo “pren partit contra la violència de gènere: https://www.youtube.com/watch?v=sKCPpTX99h4

Compartir

Relacionados

Contactar
1
💬 + info
Hola 👋