L’ÈXIT EN L’ESPORT: LA DOBLE CARA DE LA MONEDA

BENEFICIS DE L’ESPORT: L’esport és clarament una eina que aporta grans beneficis a la salut, tant en l’àmbit físic com en l’àmbit mental, ja que genera benestar en múltiples contextos on és desenvolupen les persones com a resultat del coneixement d’un mateix i de les habilitats internes mitjançant les quals l’individu regula les seves pròpies accions. Així doncs, la pràctica de l’esport i l’activitat física com a hàbit saludable pot afavorir progressos en l’àmbit terapèutic i preventiu.

Però tot és bo en la seva mesura i a vegades deixem de veure l’esport com una diversió i un joc i ens centrem a veure únicament la competició i a buscar l’èxit. 

L’EXCESSIVA PRESSIÓ EN ELS INFANTS I ADOLESCENTS: Segons un estudi dut a terme per la facultat espanyola de psicologia de la universitat nacional d’educació a distància, la pressió a l’esport té dures conseqüències en els infants i adolescents que el practiquen, ja que els genera ansietat i problemes d’autoestima i autosatisfacció a més d’acabar provocant resultats contraproduents, doncs l’estudi demostra que a més pressió implicada sobre els infants, més errors cometen.

CASOS PROPERS: Aquest fet l’hem pogut veure de primera mà aquestes passades olimpíades, ja que Naomi Osaka, la tenista olímpica, s’ha hagut de prendre un descans per salut mental així com ho ha fet la medallista Simone Biles. Tant una com l’altre són dones fortes que han aconseguit situar-se en les posicions més altes dels seus esports, però quin preu han hagut de pagar en la seva salut física i mental? 

DISFRUTEM DEL MILLOR DE L’ESPORT: Així doncs, tant amb els nens i adolescents dels clubs com a la nostra vida personal hauríem de valorar quin és el nivell de pressió al que ens volem sotmetre i valorar si realment ens val la pena convertir el que és un gran generador de beneficis en una  font de problemes deguts a una pressió excessiva per aconseguir l’èxit.

Si tens cap dubte, no dubtis a trucar-nos o a posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant el nostre formulari.

Wealia – la gestoria de les entitats esportives
699 85 23 09 – 93 543 26 74
www.wealia.com
info@wealia.com

Compartir

Relacionados

Contactar
1
💬 + info
Hola 👋