MESURES URGENTS PER AJUDAR AL SECTOR ESPORTIU

MESURES URGENTS PER AJUDAR AL SECTOR ESPORTIU

La sectorial d’esports de Pimec ha reclamat mesures urgents per ajudar al sector esportiu, que tal com manifestat, podria travessar moments molt durs durant el primer semestre de 2023.

August Tarragó, president sectorial de Pimec esport i d’Adecaff reclama al govern català actuar de forma imminent per tal d’evitar el tancament d’empreses del sector esportiu per culpa de la mala situació econòmica i emocional que ha provocat la pandèmia per al sector esportiu.

D’aquesta manera, l’augment del preu de l’energia es converteix en la gota que fa vessar el vas, ja que els tres primers mesos de l’any són els mesos en què més energia es consumeix, podent provocar el tancament d’algun negoci esportiu, tal com es va advertir el passat dimarts 29 de novembre.

Entitats esportives a Catalunya

La radiografia realitzada per Moisès Bonal, responsable d’estudis i polítiques sectorials de Pimec, posa en manifest que a Catalunya hi ha 5.453 empreses del sector esportiu. Aquest sector està compost majoritàriament per autònoms (42&) i per pimes (48%).

ayudas para clubs deportivos

Entitats esportives: despeses triplicades

Els costos de l’electricitat i el gas s’han triplicat des del passat 2021, el que està provocant que centres esportius, clubs esportius i entitats esportives estiguin assumint despeses que amb prou feines es cobreixen pels ingressos generats per l’activitat.

Centres esportius estàndard amb dues piscines cobertes estan assumint unes despeses anuals d’energia de 300.000 euros. Aquest preu és tres vegades superior al de fa un any i mig. Fet que fa que no totes les entitats esportives i clubs esportius puguin continuar mantenint els seus negocis.

D’aquesta manera, en moltes ocasions el preu de l’entrada o de l’activitat s’ha de veure incrementat, provocant que molts usuaris no puguin assumir el cost i, d’aquesta manera, la pèrdua de clients. Per aquest motiu es demanen aquestes mesures urgents per ajudar al sector esportiu de Catalunya.

Peticions d’ajudes al sector esportiu

Aquesta situació provoca que moltes empreses del sector esportiu com clubs i entitats esportives passin per un moment complicat, i per això exigeixen una actuació immediata per part del Govern Català.

Tal com manifestava August Tarragó a la passada reunió, el 15 de novembre es va aprovar a Catalunya la declaració de l’activitat física i l’esport com a bé essencials i es va manifestar la intenció de posar en marxa un pla de reactivació sectorial amb mesures que es necessiten aplicar de manera imminent. D’aquesta manera es reclama que les mesures urgents per ajudar al sector esportiu siguin efectives tan aviat com sigui possible i que no s’apliquin massa tard per tal d’evitar que clubs esportius i entitats esportives es vegin obligats a tancar.

Propostes d’ajudes per a entitats esportives

Pimec presenta una proposta de pla de reactivació que inclou la creació d’una mesa de treball sectorial de l’esport. Aquesta s’ha dissenyat de manera que es converteixi en un punt en comú entre la Generalitat i totes les entitats i institucions que formen part de l’esport a Catalunya i des d’on es debatran i aprovaran les mesures que s’hauran d’aplicar a clubs i entitats esportives a Catalunya.

Ajuts clubs esportius 2023:

Els ajuts que reclamen i que declaren com a mesures urgents per ajudar al sector esportiu aquest inici de l’any 2023 són els següents:

  • Ajudes econòmiques per a la implementació de millores energètiques que siguin directes i ràpides per tal de poder garantir una actuació eficaç.

  • Rebaixa de l’IVA aplicar a l’esport fins al 10% en l’activitat general i fins al 4% en les activitats que siguin recomanades per facultatius sanitaris.

  • Ajudes econòmiques de ràpid accés per tal de poder fer front als efectes de la crisi.

  • La creació d’un “bonus esport”, així com s’ha fet en sectors com el de la cultura o el turisme.

  • Beneficis fiscals en l’IRPF i a l’impost de societats.

  • Mecanismes que faciliten l’accés als fons europeus i que arribin vertaderament al teixit empresarial que realment ho necessita.

  • Establir un màxim en el cost energètic.

Gestoria esportiva: estigues al dia d’aquestes ajudes

Les mesures urgents per ajudar al sector esportiu son actualment una proposta que ha fet Pimec, però gràcies a la declaració de l’activitat esportiva com a bé essencial i a la ja anunciada intenció d’impulsar el sector en el territori català, esperem que aquestes es materialitzin tan aviat com sigui possible.

Wealia som una gestoria i assessoria esportiva. Tots els nostres clients són entitats esportives, i per això coneixem a la perfecció el vostre sector. Si vols estar al dia d’aquestes mesures per impulsar el sector esportiu, posa’t en contacte amb nosaltres i ens encarregarem de tots els tràmits necessaris perquè el teu club esportiu o entitat esportiva es pugui beneficiar d’aquests ajuts.

 

La gestoria de les entitats esportives:
Wealia

 

Si vols compartir aquesta notícia, fes clic als botons

WhatsApp
Telegram
Facebook
LinkedIn

Compartir

Relacionados

Contactar
1
💬 + info
Hola 👋