PODRIA EL FUTBOL SALA CONVERTIR-SE EN UN ESPORT PROFESSIONAL?

El futbol sala passa per un moment decisiu en la seva història, ja que després de la sol·licitud de la Lliga Nacional de Futbol Sala o LNFS per professionalitzar aquest esport el passat juliol, la Comissió de Cultura i Esport va denegar el passat 14 de març la proposta de llei presentada pel Partit Popular.

La iniciativa no va tirar endavant, ja que va obtenir 16 vots a favor, 18 en contra i dos abstinències, mancant el suport de l’esquerra per tal de poder aprovar aquesta professionalització del futbol sala.

PP i Vox defenen que la Lliga de Futbol Sala mereix la professionalització tant per història, com per xifres i resultats, essent necessària aquesta qualificació. Mentre que el PSOE i Unides Podem argumenten que els clubs de futbol sala encara no estan preparats i que el CSD no ha rebut cap sol·licitud de cap club ni de cap jugador.

Què passaria si es professionalitzés el futbol sala?

Com ja s’avançava quan es va presentar la sol·licitud, de qualificar-se com a professional la Primera i Segona Divisió de futbol sala, aquells clubs que escalessin de categoria per disputar-la tindrien l’obligació de reconvertir-se en societats anònimes esportives tal com estableix l’actual llei de l’esport a l’article 19.

A més, són competències de les lligues professionals organitzar les seves pròpies competicions, en coordinació amb la respectiva federació esportiva espanyola i d’acord amb els criteris que pugui establir el Consell Superior d’Esports en garantia exclusiva dels compromisos nacionals o internacionals.

Per altra banda, la llei de l’esport també avala com a competència atribuïda a les lligues professionals el fet d’establir un mecanisme de control econòmic per tal d’evitar la mala gestió dels clubs esportius. En el futbol professional, el reglament de control econòmic es va aprovar el juliol de 2011 i va entrar en vigor amb caràcter sancionador a la temporada 2014/2015.

També obligaria a la Real Federació Espanyola de Futbol o RFEF a tenir més en compte que mai a la Lliga Nacional de Futbol Sala per a negociar convenis o altres acords respecte al tema de calendaris o horaris. D’aquesta manera, i segons l’artícle 46 de la llei de l’esport, les modificacions proposades per la Federació Espanyola corresponent que afectin les competicions oficials de caràcter professional requeriran de l’informe previ i favorable de la Lliga Professional corresponent.

Novetats en la professionalització del futbol sala

El 22 de març la Lliga Nacional de Futbol Sala va celebrar a Madrid una reunió amb tots els seus associats en la que s’ha acordat, de manera unànime, formalitzar la sol·licitud oficial per tal que el Consell Superior de l’Esport dicti de manera urgent una resolució sobre la qualificació del futbol sala com a esport professional.

Els clubs de futbols sala reunits valoren de forma molt positiva que aquesta reivindicació vagi ser atesa pel Congrés dels diputats i mostren la seva disconformitat amb els criteris exposats pels diferents partits polítics que van votar en contra de la professionalització del futbol sala en la Comissió de Cultura i Esport.

Wealia: la gestoria esportiva de confiança

Wealia som una gestoria esportiva i assessoria esportiva. Tots els nostres clients són clubs i entitats esportives. Per aquest motiu coneixem a la perfecció l’actualitat del sector esportiu i us acompanyem en l’aplicació de totes les normatives i lleis. Comptar a Wealia és comptar amb un equip de professionals que assessoraran en tot moment, sempre tenint en compte les últimes actualitzacions.

Si vols conèixer com evoluciona la professionalització del futbol sala, no dubtis a consultar les notícies de Wealia, on et podràs mantenir informat de les notícies que afecten el sector esportiu i del que us afecta com a club o entitat esportiva.

Compartir

Relacionados

Contactar
1
💬 + info
Hola 👋