Expedient sancionador: La caiguda d’un focus a la pista del Buesa va ser a causa d’un error humà

caida de un foco

El passat deu de març, durant el temps mort del partit entre el Baskonia i el Barcelona, va caure un focus de nou quilos a la pista del pavelló Fernando Buesa. El focus va caure des de quinze metres d’altura sense ferir a ningú, però molt a prop de les animadores, que es trobaven a la pista en aquells moments.

S’ha determinat que la caiguda del focus sobre la pista va ser a causa d’un error humà, ja que hi mancava una femella de subjecció i un cable de seguretat. Per aquest motiu, el Govern Basc ha obert un expedient sancionador, ja que entén que el Baskonia podria haver incorregut en una falta molt greu de la Llei d’Espectacles, cosa que podria suposar una sanció d’entre 30.000 i 150.000 euros.

Procés de l’expedient sancionador per la caiguda del focus a la pista del Buesa

La Diputació Foral d’Álava va sol·licitar al Baskonia que elaborés un informe tècnic sobre els fets, del que s’extreu com a conclusió que, la manca de una femella de seguretat va provocar que, a causa de les vibracions, una altra femella que aguantava el focus anés perdent força, provocant que es deixés anar.

A més de la manca de la femella, també hi mancava un cable de seguretat que hagués evitat que el focus caigués a sobre la pista, deixant-lo suspès a l’aire.

Aquests dos fets han determinat que l’accident de la caiguda del focus va ser a causa d’un error humà.

Mesures preventives aplicades pel Baskonia

Després de l’incident al pavelló Fernando Buesa, el Baskonia ha pres mesures decisives. Com a mesura preventiva, el Baskonia ha inspeccionat tots els altres focus instal·lats al pavelló i les seves estructures, sense trobar més anomalies. A més, han decidit rescindir el contracte amb l’empresa encarregada dels serveis d’il·luminació al recinte.

Per garantir la seguretat en el futur, el club implementarà un protocol de supervisió anual de tots els elements suspesos sobre la coberta del pavelló. Aquest protocol es durà a terme abans de cada temporada i també en cas de realitzar alguna reparació o reforma a les instal·lacions.

Compartir

Relacionados

Contactar
1
💬 + info
Hola 👋