COM AFECTA LA LLEI TRANS A LES ACTIVITATS ESPORTIVES?

El passat dimarts 28 de febrer es va aprovar la llei trans que permet l’autodeterminació de gènere sense que siguin necessaris els processos mèdics necessaris que es demanaven fins al moment, la qual cosa permet que una persona trans pugui canviar el seu sexe registral sense necessitat d’un estudi d’avaluació psicològic ni un tractament hormonal.

L’aprovació d’aquesta llei suposa que una persona trans pugui competir en la categoria del seu sexe registral. Les federacions hauran de regular aquest dret dins del seu àmbit competencial, establint com participen les persones trans en les pràctiques, esdeveniments i competicions de la federació, evitant que es produeixin avantatges competitius que poden ser contraris al principi d’igualtat.

D’aquesta manera, les federacions hauran de regular i actuar per tal de garantir que aquesta llei s’aplica de forma adequada i intentar eliminar els avantatges competitius que poden estar relacionats amb les diferències biològiques entre homes i dones com poden ser una major densitat òssia, una major capacitat pulmonar, una major massa muscular o una major mida o altura mitjana.

Restem a l’espera de veure com les federacions apliquen la norma per tal de garantir aquests principis. A Wealia, la gestoria de les entitats esportives, podreu consultar com evoluciona l’aplicació de la nova llei trans en el sector esportiu. No dubteu a consultar les nostres notícies esportives per tal de mantenir-vos informats.

Compartir

Relacionados

Contactar
1
💬 + info
Hola 👋