El Barça haurà de pagar 23 milions d’euros per les primes dels agents

L’Audiència Nacional, a través de la sala del contenciós administratiu, ha mutat al FC Barcelona amb 23 milions d’euros a causa de les primes pagades als agents dels futbolistes entre els anys 2012 i 2015.

La sentència de l’Audiència Nacional, confirmant la resolució del Tribunal Econòmic Administratiu Central (TEAC), posa de manifest que els pagaments als agents dels jugadors han de ser considerats com a rendiments del treball, subjectes a retenció en el moment del pagament. La justícia sosté que el FC Barcelona va utilitzar artificis per gaudir d’avantatges fiscals que no corresponien a la realitat de les operacions.

La discrepància radica en el fet que l’administració sosté que les retribucions pagades als agents dels jugadors han de ser tractades com a rendiments de treball perquè la seva labor és per ells i no pel club. D’aquesta manera, estan subjectes a les corresponents retencions de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). Per altra banda, des del FC Barcelona es considera que aquests serveis es presten a l’entitat i no és, per tant, una retribució als futbolistes, subjecte a més impostos.

En resposta a aquesta resolució, el FC Barcelona ha expressat la seva sorpresa i ha anunciat la seva intenció de recórrer contra la decisió davant del Tribunal Suprem. El club argumenta que la sentència no ha tingut en compte la jurisprudència més recent del Tribunal Suprem en aquest àmbit i destaca la divergència de criteri de la mateixa Audiència Nacional en casos semblants.

Més de 40 milions d’euros en multes en els últims 5 anys

El club blaugrana acumula multes per un valor de 40 milions d’euros en els últims cinc anys, una quantitat que destaca la importància d’una administració diligent per evitar desafiaments financers i optimitzar els recursos disponibles.

Durant el 2023, sota la presidència de Joan Laporta, el club es va enfrontar a una sèrie de multes considerables. La més destacada, com ja hem explicat en aquesta notícia, una sanció de 23 milions d’euros de l’Audiència Nacional. Aquesta sanció, juntament amb altres multes, presenta un repte financer que requereix una atenció administrativa immediata.

Una altra de les sancions que ha rebut el Barça en aquests últims anys va ser la imposada per La Liga, el gener de 2023, va multar al club amb 800.000 euros per superar el límit salarial amb alguns jugadors clau. Aquesta restricció salarial, tot i ser destinada a garantir la sostenibilitat financera dels clubs, ha generat conseqüències que impacten directament en les decisions administratives i estratègiques del FC Barcelona.

A més, la sanció de 600 euros per part de l’Ajuntament de Barcelona el setembre de 2023 pel treball fora de l’horari permès al Camp Nou, juntament amb la multa de 500.000 euros de la UEFA per declaracions errònies de beneficis en el 2022, subratlla la complexitat administrativa que envolta el club.

Compartir

Relacionados

Contactar
1
💬 + info
Hola 👋