Hàbits esportius a Espanya: El running, el futbol i la natació son els tres esports més practicats

El I Baròmetre d’hàbits esportius a Espanya, elaborat per Spsg Consulting, ha proporcionat una visió reveladora sobre les preferències esportives dels ciutadans espanyols durant l’any 2023. 

Pràctiques esportives més escollides durant l’any 2023 

La pràctica esportiva a Espanya ha experimentat una clara polarització, amb tres disciplines que destaquen pel seu protagonisme durant el 2023: running, futbol i natació, seguits de prop pel ciclisme. 

El running es consolida com el rei indiscutible, amb un 22,5% dels participants triant aquesta activitat, molt per davant d’altres opcions. No obstant això, altres disciplines com el futbol i la natació no es van quedar enrere, superant el 17,5% de la preferència.

Aquestes xifres demoestren que, aquests esports més tradicionals continuen marcant tendencia, no només en la pràctica, sino també en el seguiment. El futbol, en particular, es manté com la disciplina més seguida, amb un impressionant 83% dels enquestats que el trien com a preferit. 

Canvis en les tendencies de pràctiques esportives a Espanya

L’informe posa de manifest la dinàmica canviadora de les preferències esportives al llarg dels anys. Mentre que el running va experimentar un augment en la seva pràctica, retornant als nivells del 2021 amb un 20%, el futbol va registrar una lleugera disminució, quedant-se dos punts percentuals per sota del valor del 2021.

L’enquesta va destacar la creixent popularitat de l’esport del crossfit, emergint com una revelació amb una pràctica habitual per al 3,5% dels participants. Altres tendències notables inclouen l’atletisme, que va passar del 3,6% de preferència el 2021 al 5,6% el 2023.

Esports de motor: gran presència mediàtica

Els esports a motor, com la Fórmula 1 i el motociclisme, han ocupat una posició diferenciada en relació amb les disciplines esportives de camp, com el running, el futbol o la natació. Aquesta diferenciació es manifesta no només en la preferència i participació directa dels practicants d’esports, sinó també en el seu seguiment mediàtic i impacte cultural.

En comparació amb les disciplines de camp, els esports a motor han estat percebuts com una opció més selecta i focalitzada, amb menys participació directa per part del públic general. Tot i això, paradoxalment, la Fórmula 1 i el motociclisme han assolit un seguiment mediàtic substancialment superior a la seva pràctica directa. Això indica que, malgrat la seva menor presència en termes de participació física, aquests esports han estat capaços de captivar i mantenir l’atenció del públic a través dels mitjans de comunicació.

Pràctiques esportives i gènere

En el context de les preferències esportives en termes de gènere, emergeixen diferències notables en les eleccions d’activitats esportives entre homes i dones. El running, el futbol, el ciclisme i el pádel es presenten com opcions més freqüents entre els homes.

D’altra banda, les dones mostren una preferència majoritària per la natació. Aquesta elecció pot estar influïda per diversos factors, incloent-hi els beneficis per a la salut associats a la natació, la seva accessibilitat i la consideració d’aquest esport com una forma d’exercici físic que pot ser gaudida en un ambient més relaxat. 

Compartir

Relacionados

Contactar
1
💬 + info
Hola 👋