Les llicències federatives de bàsquet augmenten fins a arribar a un màxim històric a Espanya

L’any 2023 deixa gairebé mig milió de llicències de bàsquet a Espanya. Segons les dades presentades per La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) al Consejo Superior de Deportes durant aquest mes de febrer.

Aquesta xifra, que ja representa un màxim històric, suposa un augment del 9,2% respecte al nombre de llicències de l’any anterior. Aquest augment s’ha vist reflectit tant a la categoria femenina com a la masculina, que han acabat l’exercici amb 138.267 i 273.618 llicències respectivament.

Recuperació de les llicències federatives de bàsquet després de la pandèmia

En els darrers anys, l’evolució del nombre de llicències federatives de bàsquet ha fluctuat. En el 2021, l’esport va experimentar un descens fins a la cinquena posició entre les disciplines amb més llicències federatives a Espanya. Aquesta disminució es va deure a l’impacte de la pandèmia de la Covid-19, que va veure un augment de llicències en esports a l’aire lliure, mentre que el bàsquet va haver de fer front a certes restriccions i limitacions.

No obstant això, l’any següent va marcar un retorn triomfant per al bàsquet espanyol. Durant el 2022, la Federació Espanyola de Bàsquet va recuperar la segona posició que havia perdut durant la pandèmia, revelant una ràpida recuperació i un interès renovat en aquest esport. Aquesta tendència positiva es va mantenir l’any 2023, amb un notori creixement de gairebé el 10% en les llicències federatives.

La Federació, sota el lideratge inspirador d’Elisa Aguilar, ha assolit una fita remarcable, superant el nombre de federats i federades registrat abans de la pandèmia. Aquesta proesa ha culminat en una xifra històrica de llicències federatives, subratllant el compromís continuat amb el desenvolupament del bàsquet espanyol.

Amb una visió audaç i ambiciosa, Elisa Aguila, presidenta de la Federació Espanyola de Bàsquet, ha anunciat l’ambiciós objectiu per a l’any 2030: assolir el milió de llicències federatives de jugadors i jugadores. Això no només reflecteix la confiança en el creixement continu, sinó també l’aspiració de proporcionar una base sòlida i inculcar valors exemplars als jugadors i jugadores de bàsquet.

Llicències federatives de bàsquet per comunitat autònoma

Pel que fa a la distribució de llicències federatives de bàsquet per comunitats autònomes, Catalunya lidera amb fermesa durant l’any 2023, registrant un total de 82.818 llicències. Aquesta xifra no només subratlla l’ardent interès català pel bàsquet, sinó que també col·loca la regió a l’avantguarda del creixent moviment esportiu. Catalunya també encapçala la categoria femenina amb 27.219 federades.

Seguint de prop, Madrid emergeix com la segona comunitat autònoma amb una presència considerable en el bàsquet, reunint un total de 81.755 llicències federatives. Altres regions que han contribuït de manera destacada a la riquesa del panorama del bàsquet espanyol inclouen la Comunitat Valenciana, amb 45.289 llicències, El País Basc, amb un respectat registre de 38.800, i Andalusia, que presenta una sòlida presència amb 35.935 llicències federatives.

Wealia és la gestoria esportiva de referència a Catalunya i, des de l’any 2024, també oferim serveis de gestoria i assessoria esportiva a la Comunitat Valenciana, a Madrid i Andalusia. Tots els nostres clients són entitats esportives, el que ens fa conèixer a la perfecció el teixit de clubs i entitats esportives del país.

Compartir

Relacionados

Contactar
1
💬 + info
Hola 👋