ROMANIA ELIMINA L’IVA DE GIMNASSOS I CENTRES ESPORTIUS

Romania es converteix en el primer país de la Unió Europea en eliminar l’IVA dels gimnasos, centres esportius i centres de salut.

La decisió del govern romanès d’eliminar l’IVA dels gimnasos, centres esportius i centres de salut és una mesura que beneficia tant els ciutadans com les empreses del sector. Aquesta nova llei suposa un gran avanç per promoure un estil de vida saludable i actiu a la població romanesa, i fomentar l’accés a activitats físiques i esportives.

Fins ara, Romania aplicava un IVA del 5% a les quotes dels gimnasos, centres esportius i centres de salut. Amb la nova llei, les subscripcions als gimnasos queden exemptes d’impostos i són deduïbles fiscalment fins a un valor de 400 euros anuals per persona. Aquesta mesura suposa que les empreses podran oferir als seus treballadors abonaments als gimnasos com a prestacions no salarials lliures d’impostos i deduïbles.

Nova llei per eliminar l’IVA de gimnasos

La mesura s’ha aprovat recentment i és una de les primeres iniciatives d’aquest tipus a la Unió Europea. Aquesta decisió la va prendre el govern romanès amb l’objectiu de promoure un estil de vida saludable i actiu a la població, el que s’espera que tingui un impacte positiu en la salut i el benestar dels ciutadans. A més, també pretén beneficiar als centres de salut i gimnasos del país, ajudant-los a recuperar la posició perduda durant la crisi sanitària de la Covid-19.

D’aquesta manera, la nova llei suposa el primer pas per considerar l’activitat física com un bé essencial, eliminant el tipus impositiu com s’ha fet amb altres productes bàsics i de primera necessitat.

IVA de l’esport a Espanya i Catalunya

A Espanya actualment els usuaris dels centres d’esport i gimnasos estan pagant un 21% d’IVA a les seves quotes, tot i que ja estan exemptes les activitats esportives realitzades per les entitats sense ànim de lucre,  fet que ha estat motor de grans debats i que ha donat lloc a reclamacions.

El sector del fitness està reclamant la reducció de l’IVA del 21% al 10%, argumentant que l’activitat física és essencial per a la salut i el benestar de les persones. Els gimnasos i centres esportius han demanat a les autoritats que els reconeguin com a un sector bàsic, ja que contribueixen a millorar la qualitat de vida i a reduir la incidència de malalties relacionades amb el sedentarisme.

El pas que ha donat el govern romanès pot ser un exemple a seguir per tal de reduir o eliminar l’IVA de les activitats esportives als altres països de la Unió Europea. A Wealia, la gestoria de les entitats esportives, trobaràs un servei de gestoria, consultoria i assessoria per a clubs i entitats esportives. Coneixem en profunditat el vostre sector i ens mantenim informats de totes les lleis i normatives que us afecten.

Compartir

Relacionados

Contactar
1
💬 + info
Hola 👋