VALENCIA APROVA UNA DEDUCCIÓ AL IRPF PER LES ACTIVITATS ESPORTIVES

La Generalitat Valenciana ha aprovat una important mesura fiscal destinada a fomentar la pràctica de l’esport a la regió. Aquesta nova disposició permetrà als ciutadans beneficiar-se d’una deducció del 30% a l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) dels pagaments associats a l’activitat esportiva. Això inclou les quotes de gimnasos, els costos de contractar entrenadors i monitors professionals, així com les despeses federatives. A més, és important destacar que aquesta mesura tindrà efectes retroactius a partir de l’1 de gener de 2023.

La Generalitat Valenciana, amb aquesta iniciativa, pren una acció decidida per incentivar la pràctica de l’esport i promoure un estil de vida actiu i saludable. La reducció de l’IRPF del 30%, amb un límit màxim de 150 euros, és una mesura que busca recompensar els ciutadans que optin per una vida activa i que es preocupen per la seva salut física i mental mitjançant la utilització de serveis i professionals relacionats amb l’àmbit esportiu.

Aquest paquet de mesures no es limita exclusivament al camp de l’esport, ja que també inclou una disminució del 30% en l’IRPF per altres despeses de salut, com les relacionades amb la salut bucodental, problemes de salut mental, malalties cròniques complexes o rares, així com les despeses d’òptica, entre altres.

Amb aquestes iniciatives, la Comunitat Valenciana s’acosta als països que ja han implementat beneficis fiscals en l’àmbit esportiu, com ara el Regne Unit i Rumania. El Regne Unit va eliminar l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) als serveis prestats en gimnasos gestionats per les administracions locals, considerant-los com a serveis no comercials a efectes d’IVA. Al mateix temps, Rumania va eliminar recentment aquest impost als gimnasos i altres centres esportius, a través d’un acord amb l’associació comercial Romania Active.

Cal remarcar que aquesta iniciativa s’encamina a promoure la salut i el benestar dels ciutadans i es presenta com una mesura innovadora en l’àmbit fiscal. Amb aquesta deducció de l’IRPF, la Generalitat Valenciana reafirma el seu compromís amb la salut i el foment de l’esport com a part essencial de la vida quotidiana dels valencians. (eliminem aquesta part, que sembla que fem propaganda del govern valencià)

Wealia: la gestoria de les entitats esportives

Wealia, la gestoria especialitzada en entitats esportives, està sempre actualitzada per el que fa a tots els aspectes que afecten les entitats esportives. Anirem seguint de prop les novetats relacionades amb la recent mesura fiscal aprovada per la Generalitat Valenciana. A més, estarem atents per veure si hi ha altres comunitats autònomes a Espanya que puguin decidir implementar aquesta iniciativa que fomenta la pràctica de l’esport i recompensa els ciutadans que promouen un estil de vida actiu i saludable. Mantenint-nos a l’aguait de les tendències i desenvolupaments en aquest àmbit, estarem preparats per oferir el millor assessorament i servei a les entitats esportives que podrien veure’s beneficiades per aquestes polítiques fiscals innovadores.

Compartir

Relacionados

Contactar
1
💬 + info
Hola 👋