HÀBITS ESPORTIUS 2019 A CATALUNYA

L’Observatori de l’INEFC ha estudiat els hàbits esportius a Catalunya durant l’any 2019 i n’ha publicat els resultats per tal de conèixer l’estat de l’activitat física i esportiva a Catalunya.

Observatori Català de l’Esport és un servei creat el 2006 i desenvolupat per l’Institut Nacional d’Educació Física a Catalunya en col·laboració d’altres institucions vinculades a l’esport a Catalunya. Aquesta organització té l’objectiu de conèixer el sector esportiu a Catalunya per tal d’oferir dades de caràcter multidisciplinari que permetin fer un seguiment acurat de l’evolució del fenomen esportiu a Catalunya.

Regularitat de la pràctica esportiva

L’Observatori de l’INEFC conclou que el 25% de les dones i el 33% dels homes practiquen esport amb una regularitat intensa, és a dir, més de sis hores setmanals dedicades a l’activitat física. Per altra banda, i amb una regularitat mitjana, el 32% de les dones i el 29% dels homes practiquen esport més de dues hores i mitja a la setmana i el 18% de les dones i el 17% dels homes practiquen esport de forma no regular.

¿On es practica l’esport?

Segons les dades ofertes per aquest estudi, el 71% de les dones i el 69% dels homes practiquen esport en zones urbanes o entorns organitzats. Pel que fa a les zones naturals o entorns naturals, el 52% de les dones i el 63% dels homes duen a terme activitats físiques en aquests espais. Per tant, pel que fa a les activitats a l’aire lliure, els entorns urbans són els que reben una major part de la pràctica esportiva.

Cal tenir en compte també les sales esportives, poliesportius i espais que han estat condicionats de forma expresa per tal de poder dur a terme activitats esportives. En aquest cas, el 45% de les dones i el 33% dels homes practiquen esport en sales esportives.

¿Per qué practiquem esport?

Les motivacions i les raons per les quals duem a terme activitats físiques i esportives són molt diverses. L’Observatori de l’INEFC recull els diferents motius segons les respostes obtingudes a l’enquesta sobre l’activitat física i esportiva a Catalunya l’any 2019.

En el cas de les dones, el motiu principal és per millorar la forma física (77%), mentre que els homes practiquen esport principalment per diversió (80%).

Si tenim en compte aquestes motivacions classificades en funció de l’edat, en els dos grups més joves (dels 16 als 44 anys) la majoria practiquen esport per diversió, mentre que en els grups d’edat més avançada (de 45 en endavant) la salut és el motiu principal.

Activitats esportives més practicades a Catalunya

Caminar és l’activitat esportiva amb més practicants, ja que el 66% de les dones i el 48% dels homes caminen i passegen de forma regular. Nadar és la segona activitat esportiva més practicada i, en tercer lloc, l’excursionisme.

Grups d’edat que practiquen més esport

Els joves i els més grans són els que practiquen més activitat física (més de 6 hores a la setmana). L’Observatori de l’INEFC afirma que el 72% dels joves de 16 a 29 anys, el 69% de les persones de 30 a 44 anys, el 70% de les persones de 45 a 64 anys i el 77% de les persones majors de 64 anys practiquen esport de forma regular.

Wealia: la teva gestoria esportiva

A Wealia trobareu una gestoria esportiva especialitzada en entitats esportives. Som especialistes en el sector esportiu i tots els nostres clients són clubs i entitats esportives. Posem a la vostra disposició els enllaços per a accedir a les infografies facilitades per l’Observatori de l’INEFC: activitat física en funció de l’edat i activitat física a Catalunya.

També podeu consultar els diversos estudis de l’Observatori de l’INEFC per tal de profunditzar els coneixements sobre les pràctiques i hàbits esportius en el territori català.

Compartir

Relacionados

Contactar
1
💬 + info
Hola 👋